İp - Adsl İkilemesi & Korunma - Erişim ve Hacking
DASİ FORUMLARI :: FORUM :: Security | Güvenlik :: Hacking
1 sayfadaki 1 sayfası
İp - Adsl İkilemesi & Korunma - Erişim ve Hacking
ADSL kulanımı yaygınlaştı. Bununla birlikte PC hacking olayındada yeni bir gelişme yaşanıyor. Kimimizin bildiği fakat önemsemediği bir olay bu..Co$kun farkı ıle Yenıden gün yüzüne cıkıyor !
Şimdi girdiğimiz bir çok sitede LOG lar tutulur, üyelerin IP leri filan kayıtlar yapılır. Şimdi sizleri bu konu hakkında uyaracağım.
Kullanıcıların ADSL kullanımı arttığı için, ADSL modem şiffrelerini değiştirmiyorlar. BUda bizlere yeni bir hacking olayını aralıyor.
explorer da, şunu yazarsak ;
Code \\Ipadresi
bize o PC ye bağlanam imkanı tanır. yani O pc nin ADSL modemine bağlanmamız için Şifre ve kullanıcı adı sorar. TABi bu IP nin ADSL olması ile olmaması önemli. Eğer ADSL ise, MODEMİN admin şifrelri ilee giriş imkanı var. Eğer ADSL değil ise, o zaman PC nin direk oturum şifrelerini girmemiz gerekiyor.
Şİmdi yukardı kod ile, O pc ye bağlanabiliriz. NE yazıkki , kullananlar, ADSL MODEM şifrelerini değiştirimiyorlar. Bu yüzden erişim çok kolaydır.Bunu daha oncekı dokumanlarımda Yada Acılan Konulardakı msg larımda uyarı yapmıstım ! Arkaslar yıne soyluyorum Butun Adsl Modemlerın Fabrıkasyon kullanıcı adı ve sıfresı Cogu kısı tarafından bılınıyor ! ve forumda yazdım Mevcut ....
Örnek olarak ;
C-NET MODEMLERİN ;
Kullanıcı adı : admin
Şifre : epicrouter
dir. BUnlar bir sürüdür. bunlar böyle gider.
Dlink modemlerin;
Şifre : admin
.
.
gider böyle..
Şİmdi böylece erişim daha koladır.
sizlere wardom farkı ile birkaç erişi bilgisi vereceğim. Mesela kimileirni Eternet cartı ilee, PC to PC oyun oynar. bunlar için filan, full paylaşım açar .Bunun için sizlere önerim ;
Code
\\Ipadres\C$
Bunula C klasörüne erişim sağlanır.
Code
\\Ipadrees\Admin$
windows klsörüne erişim sağlar.
Code
\\Ipaadres\wwwroot
bu ise, IIS kullanlar için servsi erişimi sağlar.
Bunları deneyerek, yada programlar aracılığıyla da ulaşabilirsiniz. Saldırı olayı bu.
Şİmdi , korunma yöntemi olarakta ,
- sitelere girerken, ya FAKE IP kullanın , proxy filan . Benım onerebılecegım Hide İp Platinum Programıdır ... www.inndir.com Buradan Aratın
- ADSL modem şifrenizi değiştirin !!! {İtina ile vurguluyorum }
- PC nizdeki oturumları şifreleyin. vede Admin şifresinide değiştirin.
- Paylaşım açmayın, dikkatli olun..
- Kimseye IP nizi vermeyin. { gercı Komutlarla Rahatca alınıyor ancak ! Bazen Local ıp degılde Pc ıp sı gorunuyor
sizlere Co$kun tavsiyesi .
Ayrıca, ADSL Ip değil ise, PC hesaplarından biri ile bilgisayara girmek gerekecek, O yüzden genelde şunu unuturlar. Administrator şifresi koymayı..
Kulanıcı adı : administrator
şifre : boş girin..
Bu yazılanlar dikkate alsanız iyi olur.
Hım evet, nasıl değişitirilir.
Örnektır !!!!
Her Modemin sabittir bu genelde->> http://10.0.0.2 idye lozal server giriş vardır. BUnu explorerda yazınız. Sonra sizden;
şifrenizi ve kullancıı adınızı ısteyecektır , giriniz. KULLANMA klavuzunda yazar.
Daha sonra- ->> ADVANCED SETUP --->> Admin PAssword u seçin..
Sonrada Şİfrenizi yazın.. SAVE deyin .arkasındanda, WRİTE SETTİNGS to FLASh And REBOOt deyin. sonra bağlantı kopup gelecek.
Şimdi girdiğimiz bir çok sitede LOG lar tutulur, üyelerin IP leri filan kayıtlar yapılır. Şimdi sizleri bu konu hakkında uyaracağım.
Kullanıcıların ADSL kullanımı arttığı için, ADSL modem şiffrelerini değiştirmiyorlar. BUda bizlere yeni bir hacking olayını aralıyor.
explorer da, şunu yazarsak ;
Code \\Ipadresi
bize o PC ye bağlanam imkanı tanır. yani O pc nin ADSL modemine bağlanmamız için Şifre ve kullanıcı adı sorar. TABi bu IP nin ADSL olması ile olmaması önemli. Eğer ADSL ise, MODEMİN admin şifrelri ilee giriş imkanı var. Eğer ADSL değil ise, o zaman PC nin direk oturum şifrelerini girmemiz gerekiyor.
Şİmdi yukardı kod ile, O pc ye bağlanabiliriz. NE yazıkki , kullananlar, ADSL MODEM şifrelerini değiştirimiyorlar. Bu yüzden erişim çok kolaydır.Bunu daha oncekı dokumanlarımda Yada Acılan Konulardakı msg larımda uyarı yapmıstım ! Arkaslar yıne soyluyorum Butun Adsl Modemlerın Fabrıkasyon kullanıcı adı ve sıfresı Cogu kısı tarafından bılınıyor ! ve forumda yazdım Mevcut ....
Örnek olarak ;
C-NET MODEMLERİN ;
Şifre : epicrouter
dir. BUnlar bir sürüdür. bunlar böyle gider.
Dlink modemlerin;
Şifre : admin
.
.
gider böyle..
Şİmdi böylece erişim daha koladır.
sizlere wardom farkı ile birkaç erişi bilgisi vereceğim. Mesela kimileirni Eternet cartı ilee, PC to PC oyun oynar. bunlar için filan, full paylaşım açar .Bunun için sizlere önerim ;
Code
\\Ipadres\C$
Bunula C klasörüne erişim sağlanır.
Code
\\Ipadrees\Admin$
windows klsörüne erişim sağlar.
Code
\\Ipaadres\wwwroot
bu ise, IIS kullanlar için servsi erişimi sağlar.
Bunları deneyerek, yada programlar aracılığıyla da ulaşabilirsiniz. Saldırı olayı bu.
Şİmdi , korunma yöntemi olarakta ,
- sitelere girerken, ya FAKE IP kullanın , proxy filan . Benım onerebılecegım Hide İp Platinum Programıdır ... www.inndir.com Buradan Aratın
- ADSL modem şifrenizi değiştirin !!! {İtina ile vurguluyorum }
- PC nizdeki oturumları şifreleyin. vede Admin şifresinide değiştirin.
- Paylaşım açmayın, dikkatli olun..
- Kimseye IP nizi vermeyin. { gercı Komutlarla Rahatca alınıyor ancak ! Bazen Local ıp degılde Pc ıp sı gorunuyor
sizlere Co$kun tavsiyesi .
Ayrıca, ADSL Ip değil ise, PC hesaplarından biri ile bilgisayara girmek gerekecek, O yüzden genelde şunu unuturlar. Administrator şifresi koymayı..
Kulanıcı adı : administrator
şifre : boş girin..
Bu yazılanlar dikkate alsanız iyi olur.
Hım evet, nasıl değişitirilir.
Örnektır !!!!
Her Modemin sabittir bu genelde->> http://10.0.0.2 idye lozal server giriş vardır. BUnu explorerda yazınız. Sonra sizden;
şifrenizi ve kullancıı adınızı ısteyecektır , giriniz. KULLANMA klavuzunda yazar.
Daha sonra- ->> ADVANCED SETUP --->> Admin PAssword u seçin..
Sonrada Şİfrenizi yazın.. SAVE deyin .arkasındanda, WRİTE SETTİNGS to FLASh And REBOOt deyin. sonra bağlantı kopup gelecek.
DASİ FORUMLARI :: FORUM :: Security | Güvenlik :: Hacking
1 sayfadaki 1 sayfası